Om vikten av träd

Started by Redpaintednavi, June 19, 2012, 08:15:37 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Redpaintednavi

Intressant blogg om vårt behov av och kärlek till riktig skog med gamla träd, istället för industriella granåkrar.  Även Avatar omnämns:

QuoteNågon andemakt, någon hemlig makt
har i trädets gömda rötter sin vilja lagt.

Det var Karin Boye. Men Hollywood (också ett namn!) har gjort det nästan lika bra. Det är värt begrundan att historiens mest sedda film inte handlar om olycklig kärlek eller ens om Jesus. Den berättar om det oförlåtliga i att fälla ett mycket gammalt träd för att det kanske finns gull därunder. Jag har märkt att somliga i publiken är missnöjda med slutet. De hade helst sett trädmördarna lida en mera pinlig död. Det rapporteras att hos en hel del amerikaner väckte den skogliga skönheten i "Avatar" en otröstlig saknad. Det finns terapier för personer med PADS (Post Avatar depression syndrome), som inte står ut med att leva utestängda från planeten Pandoras djungel.

http://www.dn.se/kultur-noje/sveriges-nya-miljonprogram

Teylar Ta Palulukankelku

Irayo för artikeln, ma Redpaintednavi  :)! Tycker alltid det är roligt när någon gör referenser till Avatar i annars icke-Avatar-relaterade situationer  :). Har också fått upp ögonen för att skogen betyder mer för Svenska folket än vad jag har tänkt på tidigare. Låter väldigt logiskt, faktiskt  :-\; Väldigt mycket gammal Svensk litteratur handlar om eller refererar i alla fall till vår skog. Vi Svenskar är allt riktiga skogsmullar  ;D!
Set oe slolu Kxitx, hifkeyä ska'ayu

The spam section: Where the random s**t happens ;D.

I can't deny it: I'm a smiley addict ;D.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D