Avatar folytatás(ok)

Started by Pay'itan, March 14, 2010, 01:36:38 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

P.A.'li makto

Quote from: Krapremp-ti on March 05, 2012, 01:07:38 PM
Szerintetek melyik volt az a pillanat a filmben, mikor Neytiri teljesen megkedvelte Jaket?  :)

Vagy inkább:... melyik volt az a pillanat a filmben, mikor először lehetett gondolni (látni), hogy Neytiri teljesen megkedvelte Jaket?
Szerintem amikor másodszorra láthattuk őket íjászatot tanulni-tanítani. (Talán az volt az első jelenet, ahol Neytirinek valami gyengédség tükröződött az arcán... Meg is lepődtek! Mindketten...)

facebook: soaia leNa`vi

Kargarosz

Remélem viszont a 2. rész nagyja nem csak a víz alatt fog játszódni mert az olyan snassz lenne már Camerontól főleg, hogy ott egy Mélység titka című filmje. Mondjuk Cameron papa említette, hogy új bolygókat, holdakat megismerünk majd na arra vagyok én nagyon kíváncsi, hogy mit hoznak össze. Na meg ugye a várva várt könyvre amit már le se merek írni ne, hogy ne legyen.

Kifkeyä Nari

Quote from: Hawnuyu atxen on March 05, 2012, 12:28:33 PM
Ha belegondolunk, hogy az imában, amit elszavalnak, miután lelőnek egy yeriket, testvérnek nevezik... nem tudom, de az, hogy "szépen megölt egy testvért" valahogy kissé morbidul hangzik...
Mert az mennyivel jobb, hogy a testvéredet tisztán, vagy gyorsan ölted le?
Az hogy megölöd úgymond a testvéredet, az önmagában morbid lenne...
És pont fordítva érzem, hogy a na'vik ölnek inkább szépen, és az emberek a fegyverrel gyorsan...
Szerintem onnan a különbség, hogy honnan közelítjük meg a dolgot...

Ti valószínű a katonai oldalról közelítitek meg a dolgot, amikor valaki szépen lő (eltalálja a cél közepét, stb.).
Mi nekünk meg a szép ölésbe pont az fér bele, hogy:
- gyorsan, pontosan lő (nem csak lesántítja)
- majd, hogy ne szenvedjen egy szúrással leszúrja az állatot
- és mindezt nem hobbiból, hanem a létfenntartásért teszi, melyet közben kis rituáléval körít
És mindez szerintünk szép, mert nem értelmetlen mészárlás csak...

Kifkeyä Nari

Quote from: Gq1rf7 on March 05, 2012, 01:38:42 PM
Pl a "szépen lősz" sokkal jobb lenne.

Nem rossz ötlet, csak nem a lövéskor mondja Neytiri.
Sőt nem mondhatjuk azt sem, hogy szépen lőtt, hisz nem halt meg rögtön az állat, hisz le kellett még szúrni is.
Neytiri, akkor mondja a "Szépen ölsz"-öt, amikor Jake befejezi az imát is.
Az ima közben eleinte lefelé néz kissé (lehajtott fejjel), majd szemeivel felfelé nézve fürkészően bámulja Jake-t, ahogy az a szöveget mormolja.
Igazasából az egészről mond véleményt:
- jó lősz
- tiszteled az állatot aki enni ad
- stb..

Shauni

Quote from: Gq1rf7 on March 05, 2012, 01:38:42 PM
Na, ne legyetek már ilyen jófejek, már hiányzik a beszólás... :) Jobb helyeken az újakat akik okoskodnak egyből leszólják, hogy többet ne legyen kedve odamenni...

Na, most persze nem egyből eszembejutott egy jobb kifejezés a "szépen ölsz" helyett?! Mikor már egy éve gondolkozok rajta, és be is írtam, hogy nem tudok jobbat én se... Hát ugye akkor találjuk meg amit keresünk, mikor már nem is kell, és nem is keressük veszettül... Pl a "szépen lősz" sokkal jobb lenne. Talán kevesebb köze van az eredeti szöveghez, de sokkal jobban hangzik, és szerintem teljes mértékben beleillik a szituációba.

Na, nekem is eszembe jutott egy kifejezés erre.
"Tiszta munka" - bár kicsit sántít, de értelmesebb, mint a "tiszta ölés" ^^ De függ, hogy kinek mi a munka stb...
(lehet hogy csak a suli ártott meg így estére, mindegy, nekem ez jutott eszembe, nem kell túl komolyan venni)

Krapremp-ti

2014-re nem készül el az Avatar 2
Jon Landau az Empire-nak adott egy interjút a Titanic 3D kapcsán, de a producert azért megkérdezték hogy két éven belül visszatérhetnek-e a na'vik. "Nem szeretnék bemutató dátumokkal dobálózni, de szerintem 2014-re elég nehezen tudnánk elkészülni. Számunkra a lényeg az, hogy ne kapkodjuk el a dolgokat." - mondta a producer, hozzátéve, hogy a Titancot anno nyáron akarták bemutatni, az Avatar-t pedig először 2008-ban akarták mozikba küldeni, amiből végül 2009 lesz.

Landau azt is elárulta, hogy már javában ügyködnek a folytatásokon, Peter Jackson effektes cégének adtak elég melót. A WETÁ-nál serényen dolgoznak a filmen és egy csapat éppen az víz alatti performance capture részleteit dolgozza ki. Korábban szó esett arról, hogy a történések a Pandora óceánjában fognak zajlani, de a producer megemlítette, hogy azért nem az egész cselekmény fog a víz alatt játszódni.
http://filmdroid.blog.hu/2012/04/04/2014_re_nem_keszul_el_az_avatar_2

Hawnuyu atxen

Hurrá, hurrá, és nemá'.
Hurrá, hogy nem akarnak előre dátumokat kidobni, amit aztán kidobhatnak, és mindenki csak ideges lesz.
Hurrá, hogy nem akarják elkapkodni.
És nemá', hogy nemá' :P
"Hrrap rä'ä si olo'ur smuktuä." ; "Ke'u ke lu ngay. Frakemit tung." (Assassin's Creed)

Nikre tsa'usìn!

Kargarosz

''Korábban szó esett arról, hogy a történések a Pandora óceánjában fognak zajlani, de a producer megemlítette, hogy azért nem az egész cselekmény fog a víz alatt játszódni.''


Hála az égnek már attól tartottam ,hogy a nagyja ott fog játszódni. Remek hír....viszont, hogy nem tudni mikor lesz 2. rész kissé elszomorító.

Krapremp-ti

Quote from: P.A.'li makto on April 10, 2012, 04:17:48 PM
Szerintem ha a történet valaha is folytatódni fog, már nem lesz szükség hozzá az emberekre. Azok csak arra kellettek, hogy eljussunk a Pandorára, és megismerjük a Na'vi fajt. A továbbiakban a homo sapiens jelenléte felesleges és nemkívánatos lenne. Továbbá unalmas, lerágott csont kategóriába esne az én értékrendem szerint. Nehogy már ne legyen más bonyodalom vagy konfliktus az univerzumban, mint az emberi jelenlét egy másik égitesten!

Az eléggé rendhagyó film lenne akkor Hollywood történetében. Mármint 200 millió dolláros sci-fi fantasy gyártása emberi karakterek nélkül. Kockázatos lenne?
A moziközönség nagy százalékának kellenének talán emberi karakterek, olyan figurák mint Selfridge vagy az Ezredes, netán a bohókás tudós kolléga vagy Grace.
Na'vi nyelven beszélgető barátságos űrlényekre kíváncsian lennének annyian, mint az első rész esetében? Új idegen fajon bemutatása meg azt eredményezné, hogy az egész film feliratos lenne, és nagyon elvont egyesek szemében.
Szóval problémás ez...(?)

Kargarosz

Cameron már annak idején megmondta, hogy akik túlélték az első részt azok biztos visszafognak térni. Jó kivétel / Grace/, de remélhetőleg nem az emberi testébe fog visszatérni mert az badarság lenne...max az Avatarjávál tudom elképzelni.

Parker ugye túlélte az első részt így őt is viszontlátjuk. Max, Norm is ott van még. Arról ne is beszéljünk, hogy biztos lesznek újabb emberi karakterek mint ahogy Na'vik is. Krampesz tesó neve is egy új Na'vi karakter lesz a filmbe.

Az új fajokra, bolygókra leszek én kíváncsi.

Kargarosz

''Új idegen fajon bemutatása meg azt eredményezné, hogy az egész film feliratos lenne, és nagyon elvont egyesek szemében.
Szóval problémás ez...(?)''

Na jó, de attól, hogy nem értjük, hogy ők mit mondanak attól még lehet idegen invázió. Lehet, hogy tudni fogják a közös nyelvet no... :) :)

Tök mind1 valami újdonság lesz Pandoran kívül nem tudom mi, de biztos lesz.

Krapremp-ti

Tegnap figyeltem..még 249-ik volt... Ma meg már kiesett a Top250-ből az Avatar az imdbn...
http://www.imdb.com/title/tt0499549/

Induláskor olyan 40-50-edik helyről indult, és két és fél év alatt bent volt a legjobbak között ( a nézők szavazati alapján..)

Én ezt nem értem..a Titanic sincs a legjobbak között. Úgy látszik az emberek irigyek Cameronra, mert sikeres filmeket készít, és csípőből kiszavazzák azokat...

Kargarosz

Reális az IMDB de én teljes mértékben soha nem adtam az oldalra. Vannak olyan filmek amiket eléggé leszavaznak. Cameronra meg lehet pikkelnek, hogy sikeres filmeket gyárt a nézőknek bár az elég érdekes, hogy a Titanic nincs benne a legjobb 250-be.

Az Avatart én is néztem rég, hogy hova süllyed le, de úgy látszik akkor már kiesett várható volt. Sokan magasztalják mások pedig egy kiröhögik a filmet, hogy milyen gyerekes stb...

Krapremp-ti


P.A.'li makto


facebook: soaia leNa`vi

Kargarosz

Remélem akkor is rizsaszeműek lesznek a kék makik. ;D

Kargarosz

''A WETÁ-nál serényen dolgoznak a filmen és egy csapat éppen az víz alatti performance capture részleteit dolgozza ki.''

Itt mire gondolnak pontosabban a háttérre?

Kifkeyä Nari

Valahol azt olvastam, hogy a Panasonic 3 éves kizárólagossága legjárt a 3D-s BluRay-ra.
Elméletileg innentől jöhet a 3D-s bővített verzió....

Erről nincs esetleg valakinek híre?
Pl. lesz -e, és nálunk is lesz -e, stb....

Kargarosz

Gőzöm sincs miről van szó Kif....de ha tudnék valamit akkor leírnám nekem elhiheted. :) :)

Krapremp-ti

Cameron Avatar 4-et is készítene!

- Cameron a minap azt nyilatkozta, hogy az elkövetkező években csak az Avatar filmekre akar koncentrálni, nem akar más filmek felett bábáskodni.
- Avatar 2-3-4 fog elkészülni.  Tehát további 3 rész még!!!

http://movies.ign.com/articles/122/1224410p1.html

Nos, mit szóltok, úgy néz ki Avatar 4 is készülni fog.
Az vajon már miről szólhat... 8)