Avatar folytatás(ok)

Started by Pay'itan, March 14, 2010, 01:36:38 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Krapremp-ti

Tesó, majd egyszer kijön könyvben úgy is, mi inspirálta Cameront az Avatarnál.  :) Több mint 50 oldalnyi száraz dokumentumot én ugyan le nem fordítok  :) Embertelen feladat kb. Időm sincs rá, kedvem sincs.

Pár mondatos avataros hírekre még van időm..

Friss hírek:
Az Avatar-folytatások forgatókönyvén dolgozó James Cameron néhány hónapja már kijelentette, hogy az új filmek bejárják majd Pandora óceánjait is, és Cameront ismerve ezen nincs is semmi meglepő, hisz mikor épp nem filmeket forgat, filmtechnológiát forradalmasít vagy éppenséggel családapaként tetszeleg, akkor a rendező előszeretettel bukik alá a mélybe.

Nos, az óceánok szerepét tegnap, a Las Vegas-i NAB Technology Summiton adott nyilatkozatában Jon Landau producer is megerősítette, ugyanis arról beszélt, hogy azon dolgoznak, hogy lehetne a performance capture-technológiát víz alatt alkalmazni. A CG-szakértők vizet már régóta képesek szimulálni, de ahhoz, hogy egy színész játéka minden kétséget kizáróan vízalattinak tűnjön, ahhoz víz alatt is kell lennie (és emiatt Mary Elizabeth Mastrantonio és Ed Harris néha fel is sír álmában, de ez egy másik történet), ezért a motion capture-technológiát egy tartályban tesztelik, hogy mire elkezdődjön a forgatás, ennek bevetése okozzon problémát. Landau szerint az első részhez hasonlóan most is az a céljuk, hogy a lehető legmodernebb technológiákat alkalmazzák a filmre, hogy lenyűgözzék a a nézőket, és persze szeretnék befejezni a két főszereplő történetét (nem mondod).

Ami pedig a 48 fps-t illeti: ugyan én pozitívan nyilatkoztam róla A hobbit kapcsán, ám ezzel a kisebbséget képviselem, s ugyan a film bemutatójakor a 48fps-ben vetítő termek nagyon szép kihasználtságot mutattak, a végső nézői megoszlási adatok elmaradása azt sugallja, hogy ez a csoda talán csak három napig tartott. Mindenesetre A hobbit bemutatója előtt még 60fps-ről beszélő Cameron után Landau ezúttal csak annyit mondott, hogy ugyan a 48 fps jobb élményt kínál, egyelőre csak ott tartanak, hogy megvizsgálják annak lehetőségét, hogy fel tudják-e venni az Avatar 2&3-at 48fps-ben, de még semmi nincs eldöntve

Kargarosz

Ez a 48 fps-be nem tudok mit hozzátenni mivel,ha emlékeim nem csalnak nem láttam ilyen típusú alkotást így véleményem nincs róla. Viszont abban biztos vagyok,hogy Cameron képben van melyik lesz a jobb a 48 fps vagy a 60 fps azt se vágom mitől több ez amúgy. Valami olyasmi rémlik, hogy 1 képen több mindent lehet látni vagy valami ilyesmi.

Krapremp-ti

#1522
Jó kis interjú,  szerintem még nem volt.
A 3. perc környékén van Avatar. 3:37 környékén azt mondja Cameron hogy ez egy generációkat átívelő epikus kaland lesz, és a folytatásokban már Jake és Neytiri gyerekei lesznek a főbb karakterek.  :o Sőt Jake gyerekeinek a gyerekei is szerepelnek majd, gondolom már a 3. részben  :o
Szóval a Jake gyerekei, meg azoknak a gyerekei Húha, érdekes. :)
Mondjuk számítottam rá  :)
Akkor elég sok idő fog eltelni az egyes részek között.
Kargarosz tesó, így Parker Selfridge nem fog visszatérni... Ha évtizedek telnek el, 40-50 év is akár, akkor már rég el lesz temetve kedvenc öltönyös vállalat irányítód  >:(
James Cameron dishes secrets from 'Titanic'

P.A.'li makto

QuoteA 3. perc környékén van Avatar. 3:37 környékén azt mondja Cameron hogy ez egy generációkat átívelő epikus kaland lesz, és a folytatásokban már Jake és Neytiri gyerekei lesznek a főbb karakterek.   Sőt Jake gyerekeinek a gyerekei is szerepelnek majd, gondolom már a 3. részben 
Szóval a Jake gyerekei, meg azoknak a gyerekei Húha, érdekes.
Hát itt tényleg azt mondja!  :o  (Eddig nem erről volt szó...  :-\)

facebook: soaia leNa`vi

Kargarosz

Viszont ez egy régebbi videó ahogy nézem lehet azóta változott az elképzelés. Mind1 már tőlem csak induljon be a forgatás, és legyenek hírek.

Krapremp-ti

Norm Spellman és Dr. Max Patel is jó vén lesz a 3. részre... Vagy addigra már meg is halnak..  :-X


Kargarosz

Ők mellékszereplők voltak amúgy is. Úgy veszem észre Cameron igazából 2 főszereplő karakterre tervez . Jake, és Neytiri kalandjairól van szó, és az utódairól ezek szerint. Viszont az sem mellékes, hogy akkor az új karakterek kik, vagy mik lesznek.

Krapremp-ti

A videóban elhangzó rengeteg új lényre is kíváncsi leszek, amiket Cameronék alkotnak.
MIndenféle gusztusos kis pandorai állatka.  :)

Kargarosz, biztos lesznek megint kedvenc karaktereid, kötelező öltönyös vállalat főnök meg hasonlók  ;)

Kargarosz

Biztos vagyok benne, hogy még Parkernél is lesznek ütősebb karakterek. A sok lény jöhet,de még mindig remélem,hogy újabb bolygókat ismerhetünk majd meg. Tényleg arról nem beszél a videóban? Mármint új bolygókat fogunk e megismerni?

Krapremp-ti

Arra még csak sejtelmes utalgatást lesz, hogy lesznek más bolygók. A 2. részben ugye a vízi világ jön szóba, a 3. részben meg a szomszédos holdak esetleg... (Jon Landau meg Cameron néha már kacérkodott ezzel, hogy a szomszédos égitestek is szerepelnek)
Ha tényleg több generáción átívelő történet lesz, akkor a szomszédos holdakon - ha belegondolunk- 30-50 év alatt az RDA és más konkurens vállalatok megtelepedhetnek. Aztán az ott élő érdekes lények segítséget kérnek Pandorától vagy nem tudom.
Nagyon jó kalandokat ki lehet ebből a szituból hozni  :)

Kargarosz

#1530
Na jó csak azért remélhetőleg ez a vízi világ nem egy egész részen átfog tartani. Mondjuk annak idején írták,hogy nagy jelentősége lesz több mint a Hallelujah hegység ugye,de azért egy egész film csak nem fog ott játszódni. Semmi bajom ez a vízi világgal csak azért én mint néző több mindent megakarok ismerni, és még sokan mások is így vannak ezzel, de Camera tudja ezt sőt ő jobban tud mindent mint mi. Egy folytatásnak át kell ugrania az előzőt ennek ő mestere ennyi idő után se hiszem, hogy kikopott volna az öregből a tudás. Remélem azért már a 2. részben is bemutatnak majd más helyeket mint Pandora,de végtére is már mind1....csak kezdjen beindulni a hírlavina azt nem győzzük majd az állunkat tartani.

Egy biztos, ha Cameron mindent megtud tervezni terveztetni amit elképzelt, és még az emberei is kimaxolják magukat akkor itt kérem 2015-ben hiába lesz Star Wars....itt James Cameron tarolni fog szokásához híven. Ő az az ember aki ha folytatás van tudja mi kell a népnek, és mivel nem csapja össze megint munkásságát, hanem kivár, és igaz lassan építkezik,de a végeredmény brutál lesz ebben biztos vagyok.

Arról nem beszélve, hogy régi motoros a csóka,és mégis hihetetlen leírni, de egy újabb kihívás van az öregnek ez lesz az első trilógiája. Annak idején a Terminatorral nem jött össze mondjuk ott amúgy se volt biztos, hogy akart volna 3. részt csak ugye a stúdió a siker miatt erőltette aztán meg tudjuk mi lett a vége. Tényleg hihetetlen, de ez a meséje lesz az első trilógiája, és valószínű egyben az utolsó.

Krapremp-ti

A kérdés már csak az, hogy biztos hogy lesz 2015-ben Avatar?  >:(
Zoe Saldana a Guardians of Galaxyt forgatja ősztől, Sam Worthington is forgat valamit idén ősszel.

Ha idén nem kezdik el a forgatást, és áttolódik 2014-re, akkor már nagy valószínűséggel 2016 lesz ebből a sok utómunka miatt...

És amikor kérdezik őket, hogy mi a helyzet az Avatar 2-vel, mindig mondják, várják Jim hívását, de még semmi..

Kargarosz

Attól nem kell tartani, hogy Sam meg Zoe mit forgat...mondjuk ennyi erőből 2 szerepet is belehet vállalni, ha nagyon úgy van.

A másik meg, hogy ha Cameron hívja mind1 hol vannak mind1 mit csinálnak az adott pillanatba ők úgy fognak ugrani mint a nyúl ebbe biztos vagyok. Sam is többször nyilatkozta alig várja már, hogy visszatérjen Zsék Szüli szerepébe Zoe szintúgy. Hatalmas nagy ugrás ez nekik színészi pályájukon. Arról nem beszélve, hogy a világ egyik legjobb rendezőjével dolgozni nem kis dolog hanem a legjobbjával de ez szubjektív mindenkinek.

Október környékén kezdődne valami én úgy tudom, de gondolom az előkészületek már nagyba folynak.

Kargarosz

Krampesz valami morzsát lökjél ide nekem mert éhen halok.  :)

Krapremp-ti

Miből gondolod, hogy naponta jönnek a friss hírek?  ;D
Örüljünk ha két havonta nyilatkozik Sam Worthington, hogy az Avatar 2 az nagyon jó lesz, meg várja Jim hívását.
Most kb ilyen hírek mennek  :-[

Várod e már, hogy az RDA ismét a pandorai dzsungelben rosszalkodjon? :)

Kargarosz

Brutál jó ez a kép. Érdekes, hogy az AMP-nek a bal oldala piros. Lehetséges, hogy ez valami rangot jelez. :)

Cameron nem csak a Pandora élővilágát alkotta meg remekül, hanem az RDA céget is mind fegyver, technika terén. Jók a kütyük ámbár szeretnék több új fegyvert, hajót, stb..látni, de Cameron papa tudja ezt is, hogy több kell.

Krapremp-ti

Zoe Saldana elárulta, hogy 2014-ben végre elkezdődik a forgatás.

Kargarosz


Krapremp-ti

Valamelyest új információ, hiszen korábban még arról volt szó, hogy Cameron idén ősszel már hozzálát a forgatáshoz, de akkor kb csúszik pár hónapot az egész.

Én arra leszek kíváncsi , hogy az emberi technika hogyan fog fejlődni. Ha mondjuk az Avatar 3-ban eltelik kb 60 év az első részhez képest ( pl ha feltételezzük hogy Jake Sully gyereke az Avatar 2-ben 20-30 között lesz, annak a gyereke is 20-30 között lesz a 3. részre)
akkor már az RDA megjelenhet hiperszuper űrhajókkal.
50-60 év elteltével rengeteg fejlesztés végbemehet. A földi tudósok kreálhattak újabb hajtóműveket és űrhajókat.
Úgyhogy már kész harcias flotta hip hop megjelenhet a bolygó körül, nem kell évekig várni egy-egy utazás alkalmával. És mondjuk már a gravitáció is megoldott lesz, nem fognak lebegni az űrhajósok.

Bízom Cameronban, hogy okosan kitalálja ezt, és a 3. részben ott lesz a bizonyos totális háború! amiről beszéltek. Víz alatt, szárazföldön, levegőben, Pandora körül, a szomszédos holdakon, sőt az egész naprendszerben.
Ez lenne az igazi totális háború!  :)

Kargarosz

Ettől nem kell tartani a Túlélési Pandorás Kézikönyvben le van írva, hogy az RDA régebbi technikát vitt a holdra szóval a folytatásokban főleg ennyi év után simán tudnak szerintem annyit fejlődni,hogy az utazás hamarabb menjen.

Viszont én ezzel a szomszédos holdakkal nem érem be, de nagyon nem....Most kajak ne az legyen már, hogy ott van Pandora, és akkor a szomszédos holdakra vándorolnak át...nagy utazás kérem szinte ott van a szomszédba....Én azt szeretném mint a Star Warsba, hogy bolygóról bolygóra mentek, és nem egymás mellett voltak...Nem tudom mit tervez Cameron, de majd kiderül addig csak találgatni tudunk de több mint a semmi.

Szóval én azt akarom akár a 3. részre, hogy Pandorát hagyják már el meg az egész  rendszert, és olyan helyre menjenek ahová akár kell utazni egy hetet vagy 1 hónapot.