Avatar kvíz

Started by Gq1rf7, March 10, 2012, 01:06:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Gq1rf7

Hello!

Jó hosszú lesz! :D Leírok most mindent az elejétől a végéig, és mindent, amire eddig jutottam.

Néhány napja eszembe jutott egy régi kis játék, gondoltam egyet, és letöltöttem. Ez a játék a "Nosza, legyél má te is milijomos!", amit ti is letölthettek itt: http://www.pcguru.hu/pcguru/letoltes/nosza_legyel_ma_te_is_milijomos_ingyenes_jatek
Ez egy Legyen Ön is milliomos utánzat, ami egyébként elég jóra sikerült, nem lett elviccelve, és a kérdések is ugyanolyan nehezek, mint ami a tévében ment.

Játszottam, játszottam, de vannak olyan témakörök, amik egyáltalán nem mennek, és ha első kérdésként is teszi fel, akkor is segítséget kell kérnem, és vannak olyanok, amikben jó vagyok, és tudom. Hát ki a fene szeret veszteni, elkezdtem gondolkozni, hogy hogyan lehetne úgy beállítani, hogy csak olyan témakörökből adjon kérdést, amit tudok (jó, persze, olcsó játék hülye gyerekeknek, így könnyű...). Valahol itt pattant ki a fejemből, hogy milyen jó lenne, ha csak Avataros kérdések lennének. Van is hozzá egy kérdésszerkesztő, így akár az összes kérdést testre szabhatjuk. Ez viszont nagyon nagy munka lenne, és ahogy ismerem magamat, ha buzgón bele is kezdenék, biztosan hamar megunnám, félretenném, és soha többet nem folytatnám. Ez már sokszor előfordult velem... (Például, olyat is kitaláltam, hogy az egész filmet le kéne fordítani eszperente nyelvre. Bele is kezdtem, jutottak is az eszembe nagyon jó dolgok, de hát ez nagyon sok munka... Meguntam.)

Ezért fordulok hozzátok. Ha többen összefognánk, akkor sokkal kevesebb munka jutna /fő. Van valakinek kedve segíteni? Ha megnézitek a játékban a kérdéseket, akkor ott témakörökre vannak osztva a kérdések. Gondolom azért, hogy egy játékmenet során ne tegyen fel többször kérdést ugyanabból a témakörből. Nekünk is így kell csinálni, és ez már csak azért is jó, mert ha egy témakört csak egy ember csinál, akkor nem tesszük fel többen ugyanazt a kérdést. Én eddig 6 témakört találtam ki, ezek:

- Filmbeli események: ki mit mondott, tett, mi történt a filmben, hanyas blogbejegyzése volt Jake-nek amikor xy, milyen színű alsógatyát hordott, amikor..., meg ilyenek. ezt gondolom a legnagyobb témakörnek a legtöbb feltehető kérdéssel
- Szereplők - való élet: melyik színész játszotta melyik karaktert, esetleg milyen más filmben játszott már, mégesetlegebb ki volt a szinkronhangja. elég karcsú (és nehéz) témakör
- Szereplők - a filmben: ki kinek a kije, mi a teljes neve, hasonlók
- Nyelv: Főként szavak na'viul. Főként amik elhangzottak a filmben. Ez az ami nekem nem megy egy pár szót kivéve :)
- A film háttértörténete: mikor jelent meg melyik változat, mi inspirálta Cameront a film elkészítésében, miről másolta/mihez hasonlította egyes jeleneteit, bevételek, milyen hosszú a film, ilyesmi. Ehhez kicsit hozzákezdtem már (de meguntam :D)
- Pandora - növényvilág, állatvilág, na'vik, helyek: Bár kép nélkül nehéz növényeket vagy állatokat megkérdezni, de talán idejöhetnek olyanok, hogy milyen állat volt az, akivel Jake xy-kor találkozott. Helyek egyértelmű. A na'vit nem tudom minek gondoltam oda, mert itt lehet átfedés a 3. témakörrel. Bár, azt kétségtelenül meg lehet kérdezni, hogy hány ujjuk van.

Ha megnézitek a játékban a kérdéseket, akkor láthatjátok, hogy ennél több témakör van. Lehet, hogy nekünk is vagy kéne még kitalálni, vagy ezeket szétbontani, mint ott is. Lehetőleg úgy, hogy a témakörökben nagyjából ugyanannyi kérdés legyen. Ehhez, és minden máshoz is bármilyen ötletet, javaslatot szívesen fogadok. Tényleg csak belekezdtem, és ezek azok, amire eddig jutottam. Először mindenképpen a témaköröket kellene tisztázni.

Minden témakörbe jó lenne egyenlő arányban feltenni kérdést minden pénznyereményhez. Van, ahol ez nem nagyon tehető meg, mint pl a nyelv, vagy a szereplők - való élet. Ez azt hiszem belefér. Az első kérdésekhez pedig szerintem kreatívaknak is kell lennünk, mert az egy plusz lenne, ha olyan viccesek lennének a válaszok, mint az eredetiben.

Van egy hasonló dolog itt: http://www.fanpop.com/spots/avatar/quiz
Ez angol, és itt lehetőség van képek beillesztésére is, amire nekünk nem lesz lehetőségünk. Innen simán el lehet lopni a kérdéseket.

Nekünk egyébként gondolom ez az egész nem lenne olyan nehéz, mivel otthon vagyunk a témában. Gyakran sokáig eljutnánk. De szerintem így is jó dolog lenne, minél többen dolgozunk rajta, annál több kérdést nem mi tettünk fel, így alapjáraton nem is tudjuk rá a választ. Egy olyannak pedig aki készen látná először a játékot meg szerintem nagy élmény lenne.

Hát, én most néhol többes szám egyes személyben beszéltem, pedig még rajtam kívül senki nem egyezett bele, hogy segít, ettől most tekintsetek el. :) Így könnyebb volt megfogalmazni. Tehát bárki, aki szeretne segíteni, vagy van valamilyen ötlete, azt szívesen fogadom.

P.A.'li makto

Fìsäfpìl sìltsan leiu nìtxan! Sunu oeru!  :)

Ez egy nagyon jó ötlet! Tetszik!  :)

Engem ugyan eléggé leköt a szótár(ak) fordítása, és egyéb aktuális Avataros ügyintézések, de remélem, találsz rá jelentkezőket, akik segítenek neked! Vannak itt rettentően aktív klántagok, akik alig várják, hogy nekik való feladatot kapjanak! Nekem lenne is jelöltem rá, de más nevében nem jelentkezhetek!  ;D
Nagyon kíváncsi vagyok az eredményre! Sok sikert kívánok! És tényleg nagyon tetszik az ötlet!  :D

facebook: soaia leNa`vi

Shauni

Esetleg... Kvízpart? Ott képeket is lehet a kérdések mellé tenni.

Gq1rf7

Akár. Még megnézegetem.
Épp most akartam írni, hogy ha senkit nem érdekel, akkor hagyom inkább.

Shauni

Nem nagyon szoktam kvízezni... Kvízpartra is csak mega-extra-hiper-mit'ttoménmi-unalmamban nézek fel, de ha lenne egy (normális) és nem csak fél perces Avataros kvíz, akkor én örülnék neki, és szívesen játszanám/tesztelném a tudásom  :D
Mint alkotó/segítő nem ígérek semmit, kissé el vagyok havazva, és nem akarok hátráltatni senkit. De biztos van valaki, akit érdekel még.

Ayane-chan

Quote from: Shauni on March 19, 2012, 12:33:54 PM
Nem nagyon szoktam kvízezni... Kvízpartra is csak mega-extra-hiper-mit'ttoménmi-unalmamban nézek fel, de ha lenne egy (normális) és nem csak fél perces Avataros kvíz, akkor én örülnék neki, és szívesen játszanám/tesztelném a tudásom  :D
Mint alkotó/segítő nem ígérek semmit, kissé el vagyok havazva, és nem akarok hátráltatni senkit. De biztos van valaki, akit érdekel még.
Hát ha már a nővérkémet érdekli, akkor jó hugiként akár segíthetek én is. :D :D :D
"I'm scared that I'm not human. I'm scared that I'm different from other Chains... I fear the things I don't know. I fear the things I already knew... and at every moment... I always... more than anyone... fear myself the most!" - Alice (Pandora Hearts)

P.A.'li makto

Akkor most vállalja valaki, hogy összegyűjti a kérdéseket, és megszerkeszti a kvízt? (Megtenném én is szívesen, de speciel ehhez nem értek.  :( ) Mert ha igen, akkor mindenki kezdhetne gondolkodni azon, hogy milyen 10 kérdéssel járulna hozzá... Informatikában jártas barátaim?  :)

facebook: soaia leNa`vi