International / Multilingual > Dansk (Danish)

Na'vi alfabet med danske forklaringer

<< < (2/2)

Unilmokri:

--- Quote from: Ayngahu on February 09, 2010, 12:46:13 pm ---
Når vi på dansk siger to, kan, og port, så siger vi 'tho, 'khan, 'phort; vi bruger en uafbrudt luftstrøm fra lungerne så snart vi har anlagt det første konsonant. Na'vi ejektiver udtales ved at sige p, k eller t så tydeligt man kan, imens man holder vejret. Vi siger jo ikke T'o, K'an og P'ort :)

--- End quote ---

Arh ja, du har selvf. ret i at man med ejektiverne egentlig skal holde vejret. Havde jeg faktisk glemt at teste da jeg skrev dem.
Synes dog stadig lydende rammer tilnærmelses-vist godt, hvis man dog som sagt holder vejret samtidig.

Ser dog udemærket din pointé, og det ér vel nok bedre at undlade dem for at undgå forvirring. My bad guys  ::)


--- Quote from: Ayngahu on February 09, 2010, 12:46:13 pm ---Karnevallet er et rigtigt godt bud.

Wordan er også godt. Får mig nu egentlig til at tænke på World of Warcraft.

--- End quote ---
World of Warcraft kunne også sagtens bruges.
Tænker dog på at vi ikke har nogen garanti for at folk kan finde ud af at udtale selv de ord rigtigt (og jeg har hørt folk udtale "World of Warcraft" som "Vøld of Warhkraaft", gjorde noget ondt i ørene!)

~Ayngahu:

--- Quote ---Synes dog stadig lydende rammer tilnærmelses-vist godt, hvis man dog som sagt holder vejret samtidig.
--- End quote ---

Det har du ret i :)


--- Quote ---Tænker dog på at vi ikke har nogen garanti for at folk kan finde ud af at udtale selv de ord rigtigt (og jeg har hørt folk udtale "World of Warcraft" som "Vøld of Warhkraaft", gjorde noget ondt i ørene!)
--- End quote ---

Av, ja det kan jeg forstå. Dit eksempel med wordan blev tilføjet deroppe og jeg synes det ser ganske fint ud :) Nu er jeg så også jyde, hehe.

Oel mengati kameie.

Nìclás:
Hey. Ret ny til Na'Vi, men jeg er ret sikker på at på "r" skal der rulles en smule på, som når man snakker spansk. Synes jeg læste det et eller andet sted, men jeg kan tage fejl...

HTML_Earth:

--- Quote from: Nìclás on February 12, 2010, 11:13:03 am ---Hey. Ret ny til Na'Vi, men jeg er ret sikker på at på "r" skal der rulles en smule på, som når man snakker spansk. Synes jeg læste det et eller andet sted, men jeg kan tage fejl...

--- End quote ---

Det er rigtigt. Et enkelt r lyder som det spanske r, og ved 2 r'er skal man bare rulle det i længere tid.

~Ayngahu:
Vi må i hvert fald tage til takke med de eksempler vi nu engang har på dansk :) Ejektiver og 'r' lyde må man ellers selv finde på video eller lydoptagelse på nettet. Jeg kunne godt forsøge at lave en optagelse med dansk forklaring af de lyde, vi ikke har i det danske sprog, hvis nogen skulle ønske det.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version