International / Multilingual > Magyarul (Hungarian)

Fontos!!! Karyu Frommerä ätxäle ayolo'ur!

(1/2) > >>

Hawnuyu atxen:
Röviden:
Szótárbővítés 2.0.

Még rövidebben :P:
Most mi fogunk új szavakat kreálni, amiket majd egy aktuális társaság megorderál, majd elküldi a javaslatokat Frommernek, aki eldönti, hogy a javasolt szó helyes/kis változtatással helyes/no way, de végső soron akár a mi szavaink is bekerülhetnek a szótárba! :D

A "Language Updates" szekcióban lesz, kicsit később még (még a szabályok kidolgozása folyik), de lesz.

Forrás.

Pam (P.A.'li makto):
Na, ez érdekes hír! Frommer kezdi feladni a monopolhelyzetét? Nagyon bölcs döntés, azt gondolom. Részemről nem valószínű, hogy sok javaslatom lenne új szavakra, egy dolgot kivéve: nagyon tudnám értékelni, ha minden toldalék 4-es fokozatú produktivitással működhetne, mert az nagyban megkönnyítené a szóalkotást! Mindjárt százával gyárthatnánk új szavakat anélkül, hogy aggódnunk kellene amiatt, hogy a tilosban járunk.


Kösz a jó hírt, ma Hawn!

Hawnuyu atxen:
Igazából én a passzív szerkezetek használhatóságától is túláradó örömöt éreznék...*
Az a néhány sok nem-produktív toldalék meg azért lett nem-produktív, mert nem feltétlenül egyértelmű a jelentésük (lásd pl.: sä-)... szóval szerintem ez a fájó, de "fa jó" :P ;D, illetve szükséges.


*
Bár próbálom magamban megoldani a dolgot... pl. szerinte(tetek)d az, hogy
*oe lu tute a-i<us>ge  /  oe lu tute a-i<awn>ge
(pl.: oe lu tute atusaron - vadászó személy vagyok)
helyes? Itt a lu nem a melléknevet és a főnevet köti össze, de nem vagyok azért biztos a dolgomban...

Hawnuyu atxen:
Azoknak, akik még nem látták:
Elindul, és teljes gázzal megy a project, tehát ha van ötletetek, akkor nézzétek meg a dolgot (van egy séma, amit az aktuális bíró-csoport megköszön, ha követitek (szó, szófaja, példamondat(ok), esetleges képzési lehetőségek)) és tegyétek közkinccsé, vagy írjátok ki ide, aztán majd összegzünk/átnézzük/kitesszük.

Pam (P.A.'li makto):
Bár hozzá tudnék szólni a témához! De semmi ötletem nincs.... Viszont a javaslatot anonim módon kell tenni, ugye? Tehát jobb is, ha nem ide kerülnek be, mert akkor kiderül az ötletgazda kiléte, és az tényleg nem lenne jó.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version