International / Multilingual > Magyarul (Hungarian)

macskazsiráfé kéthír mondás

(1/8) > >>

tsrräfkxätu:
Kaltxì ma oeyä smuktu ayawne!

Két dolgot szeretnék megbeszélni veletek.

Ez első, hogy "kissé" hanyagoltam mostanában a magyar szekciót, és fogom is még egy pár napig, és úgy érzem színt kell vallanom. Mint sokan tudjátok, nagy hajtás van, mert péntekig le kell adni Frommernek a következő ezer szóra szóló megrendelést. Érthető módon most minden ekörül forog, és persze ennek kapcsán egyéb más fontos kérdések is felmerültek a nyelv jövőjét, gyarapodását illetően. Ezen kívül ott van a Cameronnak szóló, Na’vikra vonatkozó 20 kérdés, amit Pawl vállalt, hogy megkérdez tőle a nevünkben.
Nem is tétlenkedem, két kérdés-csomagot is összedobtam (ezt meg ezt), és úgy tűnik mindkettő elég jól sikerült, mert oldalakon át tartó vitázás helyett elfogadták az emberek. Néhány (szerintem) izgalmas szóval kiegészítettem mindenféle listákat, és megfejtettem a tanhì szó eredetét. De ez mind semmi! Javaslatot tettem, hogy mi lenne, ha így neveznénk a Na’vik fényes szeplőit, amivel roger elszaladt Frommerhez, ő pedig először szerette, aztán rábólintott. Még nem sikerült magamhoz térnem a megtiszteltetéstől, hogy egy fontos Na’vi testrész nevével hozzájárulhattam a nyelvhez...
Hát ezért nincs új lecke, meg új rejtvény, meg semmi se.

A másik dolog, hogy pillanatnyilag az a benyomáson, hogy csupán egy moderátorunk van. Pár napja írtam eyktan Oerdescunak, hogy mi van vele, de eleddig még nem kaptam választ. Persze lehet, hogy közületek valaki tud róla, hogy nyaral, vagy sok a dolga, vagy akármi, szóval ha ez a helyzet, akkor tekintsétek tárgytalannak a továbbiakat. Azt javasolnám, hogy ha a hét végéig nem kapunk tőle életjelt, akkor nevezzünk ki egy új második admint. Én tsmuke tìngre szavaznék, a legutóbbi választáskor úgyis ő lett a következő befutó, de tőlem akár újra is csinálhatjuk az egészet, rátok bízom.

Köszönöm a figyelmet!

Jah, ezeket pedig bezsebelheted, drága tsmuke! :D

Hawnuyu atxen:
Oerdescu annak idején mondta, hogy nem nagyon tud majd lenni...
Egyébként nem volt annyira egyértelmű, hogy ki lenne a 2. helyezett... szerintem például három jelölt minimum van...
Meglátjuk, aztán ha semmi, akkor majd hétvégén megajánlunk magunknak még egy vezért :D (lesz majd kivel veszekednem ;))

Kifkeyä Nari:
Ennyi jó hírt régen hallottunk már.
Úgy is érdekelt mi lesz a kis fehér pontok neve (ahogy írtam is) és hogy ráadásul lehet hogy általad nevezik el, annál jobb nem is történhetne.
Ha így lesz, akkor szerintünk sokunk kedvenc szava lesz, amit rögtön elsőként fog tudni mindenki mint etalon.
Úgy vettem ki írásodból, hogy most nagyon pörögsz és szívvel lélekkel csinálod.
Emlékezz vissza: min mondtuk, hogy ez kimondottan neked való feladat lesz... :)

További jó munkát és amint újra lesz időd reméljük újra friss ropogós tudással öntöd teli a fórumunkat.

tsrräfkxätu:

--- Quote from: Kifkeyä Nari on March 09, 2010, 07:36:08 am ---Úgy is érdekelt mi lesz a kis fehér pontok neve (ahogy írtam is) és hogy ráadásul lehet hogy általad nevezik el, annál jobb nem is történhetne.
Ha így lesz, akkor szerintünk sokunk kedvenc szava lesz, amit rögtön elsőként fog tudni mindenki mint etalon.

--- End quote ---

Úgy hívják. Frommer mondta. :D

Lu oeru txana sanhì ’emsì äo oeyä menari.

Hawnuyu atxen:

--- Quote ---Lu oeru txana sanhì ’emsì äo oeyä menari.
--- End quote ---


... általános eset: mondok valamit, azátn vagy jön a csodálkozás, hogy jé, tényleg, vagy elmondod, hogy miért tévedek hatalmásat...:

Tehát, ha a "sì"-t mint toldalékot használod, akkor arra a szóra, illetve az előtte levőre vonatkozik, tehát (feltéve, hogy jól tudom...) ennek így kellene kinéznie:
Lu oeru txana sanhì 'em äosì oeyä menari.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version