International / Multilingual > Nederlands (Dutch)

[pdf] Korte Cursus in Taalkundige Terminologie

(1/2) > >>

Txura Tirea:
Dit is een vertaling van de handleiding genaamd "Crash Course in Linguistic Terminology" van Karyu Amawey, hierin staat een boel informatie over uitspraak en affixen.
De Engelse versie vond ik moeilijk te begrijpen, dus heb ik me erin verdiept en een vertaling gemaakt die hopelijk wél gemakkelijk leest.

Ik raad je aan dit bestand eens door te lezen, het is op sommige punten uitgebreider dan de Pocket Guide. Met veel voorbeelden worden zelfs de moeilijkste dingen als "transitiviteit" nog begrijpelijk.  :D

Atanä mungeyu:
handig dat je deze ook vertaald, nu hebben we straks alles in nederlands!
ik vind het ook gewoon leuk om te doen, dan laat je ook wat achter voor alle mensen die er ooit bij komen, wat veel zullen zijn na
avatar2&3!
en dan draag je ook je steentje bij, om te zeggen XD
eywa ayngahu,
unilyu

Txura Tirea:
De vertaling is af! Ik hoop dat jullie er net als ik ook een hoop aan zullen hebben. De eerste 6 bladzijdes zijn een echte aanrader om eens door te lezen, wil je de uitspraak en grammatica beter leren begrijpen. De 3 bijlages heb ik zelf ook niet doorgekeken, dat lijkt me meer iets voor de echte bollebozen onder ons.  ;)

Mocht je bij het doorlezen een foutje vinden, laat het me dan hier weten en dan zal ik het zo snel mogelijk veranderen.  :)

Lenay'ga:
ik heb het eens doorgenomen maar dit is verdomd lastig,

valt niet mee maar oefening baart kunst

Txura Tirea:
Ja, sommige delen van de grammatica kunnen best lastig zijn, ik begrijp ook nog lang niet alles.
De voorbeelden helpen vaak wel om te begrijpen waar het nou voor nodig is of hoe het moet.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version